Immetje vertelt …21

foto tafelstukje lente op stoelZodra het voorjaar zijn intrede doet en de eerste lentebloempjes buiten in bos en veld al zichtbaar zijn, dan duurt het niet lang of bij ons worden de bloembakken gevuld met allerhande kleuren viooltjes.
Elk voorjaar opnieuw blijven de fluweelachtige bloemen met hun prachtige tinten mij bekoren en maak ik in de lente een tafelstuk van viooltjes en de eerste bloeiende takjes, welke ik dan ga rangschikken in verschillende vaasjes van gekleurd glas.
Ik zet deze op een platte schaal en daarom heen leg ik mooie steentjes en schelpen.
Dit geeft vaak nog meer voldoening dan een boeket kant en klaar gekocht in een bloemenwinkel.
Mijn echtgenoot ( “die van mijn” in m’n praatjes) heeft van zo’n tafelstukje een foto gemaakt.
Om de bloeiende takjes goed uit te laten komen heeft hij het geheel – voor de achtergrond – op een leren leunstoel gezet, terwijl hij zei: “Misschien is zelfwerkzaamheid een goed idee in deze crisistijd”……..
Hij heeft gelijk want dergelijke stukjes kun je van allerlei bloemen en takjes het gehele jaar door maken.
Dit keer is het dus niet zo zeer Immetje vertelt, maar……Immetje geeft les.
Volgende keer vertel ik weer iets over vroeger.
Immetje.