Wat is er nu zo bijzonder aan deze foto?
Eigenlijk niets, ware het niet dat er een verhaal(tje) aan vast zit.
Deze foto is gemaakt begin vijftiger jaren van de vorige eeuw, toen het televisietoestel nog in de meeste huiskamers ontbrak en de mensen, zowel in de stad als op het platte land, nog gewend waren zes dagen per week voor niet al te groot loon hard te werken.
Tijd om met vakantie te gaan was voor een groot deel van de bevolking niet weggelegd, hooguit één week en dan nog in eigen land.
Maar dat had toch wel zo zijn bekoring.
Ik was toentertijd te logeren in een boerendorp in Overijssel en bezocht daar de weekmarkt, die oergezellig was met bijna allemaal boeren en boerinnen.
De mannen meestal nog op klompen en een grijze pet op, zoals je bij ons op Scheveningen ook zag.en wat zag je nog meer dat aan Scheveningen deed denken?
Een prachtige vistent met nieuwe haring, die gretig aftrek vond.
Alleen verorberde men, volgens mij, de haring niet op de juiste manier, want zij aten de haring in stukjes.
Ik heb toen verteld hoe wij de haring naar binnen werkte, waarop mij werd gevraagd dit voor te doen terwijl men daar een foto van wilde maken.
Heel graag poseerde ik met een haring, welke ik ook nog cadeau kreeg.
Al met al een leuke belevenis, nu bijna zestig jaar geleden.
Immetje.