Immetje vertelt …25

Barendrecht tante EmmaDeze familie poseerde negentig jaar geleden en deze foto is in mijn bezit gekomen uit mijn moeders verzameling.
Waarom juist deze foto?
Omdat ik ben vernoemd naar de vrouw,die hier zo lief met haar handen op haar rug staat en ik moet eerlijk toegeven, ik had het niet beter kunnen treffen.
Tante Emma was een schat en woonde met haar man en kinderen in Barendrecht in een romantisch boerenhuis met een heerlijke grote tuin, waarin appels, peren,pruimen en allerlei bessen in overvloed groeiden.
Zowel de in bloei staande vruchtbomen als wanneer de rijpe vruchten aan de takken hingen, dat alles heb ik jaren meegemaakt omdat ik alle vakanties in Barendrecht vertoefde.
Ga maar na, Pasen, Pinksteren en in augustus de grote vakantie, zelfs in de kerstvakantie.
Ik had daar een eigen kamertje, heel knus ingericht en omdat ik daar zo vaak was had ik behalve mijn nichtje ook vriendinnetjes, die echt op een boerderij woonden, zo gezegd boerendochters.
Als kind van een vissersdorp vond ik dat heel interessant en ik voelde mij op dat boerendorp ook thuis.
Op de foto naast tante Emma staat Oom Kees met de Benjamin op zijn arm, die helaas in de tweede wereldoorlog (hij was bij de Marine) in de Javazee om het leven is gekomen.
De zoon Kees, die trots op het paard zit, is later accountant geworden en met één van de dochters van het lachende meisje met die enorme strik boven op haar hoofd ben ik al jaren dik bevriend.
Immetje