Wecycle op Haagse Stadsboerderijen

Wecycle-logo-groenVanaf zaterdag 25 mei 2013 kunt u gebruikt frituurvet inleveren bij 1 van de 10 Haagse stadsboerderijen.

  • Giet het afgekoelde frituurvet in de originele fles of een andere plastic fles of pot.
  • Sluit de verpakking goed.
  • Deponeer hem in de speciale ‘vetcontainer’ op 1 van de Haagse stadsboerderijen.

Ook restjes bakolie kunt u opvangen in een fles en apart inleveren.

Recyclen van vet is duurzaam
Het recyclen van vetten is duurzaam. Van gebruikt frituurvet kan bijvoorbeeld biobrandstof worden gemaakt. Nog te vaak wordt gebruikt frituurvet door het riool gespoeld met verstoppingen tot gevolg.

Vervolgens is er veel werk en geld nodig om het rioolwater te zuiveren. Kijk op www.vetrecyclehet.nl voor meer informatie over de landelijke campagne ‘Vet recycle het’ en het recyclen van vet en olie.

Met het apart inleveren van gebruikt frituurvet steunt u de Haagse stadsboerderijen. Zij krijgen per liter ingezameld vet ongeveer € 0,40 van het recyclebedrijf dat het vet ophaalt.

Inleveren op stadsboerderijen
Op alle Haagse stadsboerderijen staat een bak om kleine elektrische apparaten in te leveren. Daarvoor is een eenvoudige regel: een elektrisch apparaat is klein als het in een boodschappentas past.

Als dat zo is, kunt u het inleveren in de bak bij een stadsboerderij. Ook staat op de stadsboerderijen een speciale bak, waar bezoekers lege batterijen en spaarlampen in kunnen doen.

Uit: www.denhaag.nl/stadsboerderijen