Meer containers voor plastic afval

Locaties Kunststof containersOp 20 plaatsen in Den Haag heeft de gemeente onlangs inzamelcontainers voor plastic verpakkingen laten plaatsen. Daardoor kunnen veel Hagenaars dit afval voortaan dichterbij huis wegbrengen. Dat maakt plastic scheiden nu nog gemakkelijker.

Door de uitbreiding van het aantal inzamelcontainers kunnen Hagenaars nu op zo’n 40 plaatsen in Den Haag hun plastic verpakkingen brengen. In Scheveningen bevinden de containers zich in het Afvalstation Scheveningen aan de Vissershavenstraat, en aan de Badhuiskade (zie afbeelding).
Als u wilt weten waar de overige containers staan, kunt u de website www.denhaag.nl/afval raadplegen.

Het plastic afval kan door de gescheiden inzameling worden verwerkt tot nieuwe plastic producten, zoals jerrycans of plastic buizen. Daardoor hoeft het niet met het restafval te worden verbrand. Dat bespaart energie, vermindert de uitstoot van CO2 én het bespaart kosten. Niets voor niets vindt de gemeente Den Haag het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen hun plastic scheiden.

De containers zijn bedoeld voor plastic verpakkingsmaterialen zoals zakken, tassen, bakjes, flessen, folie en deksels. Niet in de container horen piepschuim, frisdrankpakken en plastic producten als speelgoed. Deze producten kunnen bij het restafval. Een uitgebreide lijst met wat er wel en niet in de containers mag, kunt u vinden op www.denhaag.nl/afval.