Gemeente Den Haag op zoek naar mooiste fietsfoto’s

IMG_2157De gemeente Den Haag nodigt inwoners uit om hun mooiste fietsfoto in te sturen en kans te maken op een mooie prijs. Alle foto’s zijn welkom, zolang ze met fietsen te maken hebben en in Den Haag gemaakt zijn. Wethouder Peter Smit (Verkeer) reikt maandag 14 oktober samen met oud-wielrenner Michael Boogerd de prijzen uit.

Aanleiding voor de fotowedstrijd is dat de gemeente sinds 2006 honderd kilometer aan betegeld fietspad heeft vervangen door het comfortabelere rode asfalt. In Den Haag ligt ongeveer 370 kilometer fietspad en 70 kilometer aan fietsstroken. Ook de komende periode werkt de gemeente verder aan goede voorzieningen voor fietsers, zoals stallingen, veilige kruispunten en snelle fietsverbindingen van en naar het centrum.

Wie mee wil doen aan de fotowedstrijd kan een mooie foto uploaden via de app opwww.facebook.com/gemeenteDH Iedere deelnemer kan één foto insturen. Inzenden kan tot 7 oktober.

Er zijn twee publieksprijzen en een vakprijs. Een jury beoordeelt wie de vakprijs wint. De publieksprijzen zijn voor de twee foto’s die via de app de meeste stemmen krijgen van het publiek. Mensen kunnen tot en met 10 oktober stemmen op hun favoriete foto. De winnaars ontvangen een nationale fietsbon van 100 euro en de tweede prijs is een fietscomputer. Ook krijgen alle winnaars op 14 oktober een plek aangeboden in een fietsclinic verzorgd door Michael Boogerd.