“Betaald parkeren Scheveningen wordt soepeler en eenvoudiger”

ParkeerbordPersbericht van: Gemeente Den Haag
De regeling voor betaald parkeren in Scheveningen wordt soepeler en eenvoudiger. Aanleiding hiervoor zijn de resultaten van een recent uitgevoerd onderzoek dat tijdens de raadsvergadering van 16 februari 2012 door het college was toegezegd.

Op dit moment heeft Scheveningen te maken met veel verschillende vormen van betaald parkeren die in de loop van de tijd zijn ingevoerd. Uit een in 2010 uitgevoerde evaluatie bleek dat er behoefte is aan een eenvoudigere parkeerregeling en een verhoging van de maximale parkeerduur. Parkeeronderzoeken wijzen uit dat aanpassingen mogelijk zijn. Met de nieuwe parkeerregeling wordt ook ingegaan op de behoefte van winkeliers, kerken en verenigingen om hun bezoek langer te laten parkeren.

In het grootste deel van Scheveningen gaat betaald parkeren gelden op maandag tot en met zondag van 13.00 -24.00 uur met een maximum parkeerduur van 120 minuten. Alleen vlak aan de kust gaat betaald parkeren gelden op maandag tot en met zondag van 10.00 tot 24.00 uur en in op zaterdag en zondag tot 02.00 uur.

De nieuwe parkeerregeling voor Scheveningen gaat in per 1 maart en wordt na de zomer van 2014 geëvalueerd.

Einde persbericht

Reacties zijn welkom op wos@scheveningendorp.nl.