Omgeving eindhalte tramlijn 11 omgetoverd van kale vlakte tot speelplek met piratenschip

P1080778De open plek bij de eindhalte van tramlijn 11 is omgetoverd van een kale vlakte tot een speelplek met piratenschip. Stadsdeelwethouder Marnix Norder (Scheveningen) opende de nieuwe speellocatie, die bekendstaat als ‘de Keerlus’, woensdagmiddag 29 januari.  Dit tot grote vreugde van omwonenden en van Wijkoverleg Scheveningen Dorp, die zich in samenwerking met de gemeente hard hebben gemaakt voor deze herinrichting. De speeltuin ligt tussen de Strandweg, Zeerustweg en Kompasstraat en is bedoeld voor kinderen tot 10 jaar.

Bij de opening waren tientallen kinderen aanwezig. Zij konden zich laten schminken als piraat, en er was een optreden van ‘Piraat Frankel’, die hun de kneepjes van het piratenvak bijbracht.

Extra investeringen
Den Haag investeert twintig miljoen euro extra in de leefbaarheid van wijken en in de stedelijke economie. Het geld komt uit het positieve resultaat dat de stad over 2012 heeft geboekt. Het college van burgemeester en wethouders begon vorige zomer in alle acht stadsdelen met projecten die binnen een jaar tot zichtbare resultaten moeten leiden. De herinrichting van de Keerlus is één van die projecten.