Houd Scheveningen sneeuwvrij: meld u aan

Nieuws Den Haag: Houd Scheveningen sneeuwvrij: meld u aan

‘Stoep sneeuwvrij… zo gedaan!’

76168_fullimage_publisher-denhaagGepubliceerd: 29 januari 2014

Wilt u zelf uw straat in Scheveningen ijs- en sneeuwvrij houden? Meld u aan op de sneeuwvrijapp en houd Scheveningen sneeuwvrij.

Het stadsdeel Scheveningen is op zoek naar actieve bewoners die bij sneeuw de handen uit de mouwen willen steken, door de stoepen in Scheveningen sneeuwvrij te maken. Zo wordt het niet glad en blijven de stoepen voor iedereen begaanbaar. Wilt u helpen? Meld u aan.

Vastgelopen sneeuw maakt de stoep en weg al snel spiegelglad. Daarom is het belangrijk dat (verse) sneeuw snel wordt weggeveegd. Zo blijft de stoep voor iedereen begaanbaar.

Meld u aan

  1. Ga naar www.stoepjesruimen.herokuapp.com.
  2. Vul uw e-mailadres, naam en wachtwoord in. Uw naam en organisatie zijn ook zichtbaar voor anderen.
  3. Geef aan welke stoep u sneeuwvrij houdt.

Zo draagt u bij aan een veilige straat en zorgt u dat zo min mogelijk mensen, zoals bijvoorbeeld ouderen, geïsoleerd raken.

Rode sneeuwvlokje op de kaart

Scheveningse bewonersorganisaties wezen zelf al locaties aan. Op die plekken kunnen de bewoners niet zelf hun stoep sneeuwvrij houden. Dit zijn de rode sneeuwvlokjes die nu al op de kaart staan.

Wat kunt zelf doen?

De gemeente Den Haag bereidt zich voor op de winter. Gaat het sneeuwen, dan worden de (hoofd)wegen en de fietspaden door de gemeente goed begaanbaar gehouden. Kijk voor meer informatie en gratis stooizout op www.denhaag.nl/gladheid. Ook kunt u bij stadsdeel Scheveningen alleen voor eigen gebruik een gratis sneeuwschuiver ophalen.

De gemeente Den Haag wil bewoners stimuleren zelf verantwoordelijkheid te nemen voor kleine klusjes rond het huis. Vandaar de slogan ‘Stoep sneeuwvrij… zo gedaan!’.