Programma opening Prins Willemplein 29 maart 2014

pw plein gereed 01411.00  uur
Opening Rommelmarkt Kalhuis.

12.15 uur
De Scheveningse bevolking verzamelt voor de Oude Kerk om de Prins van Oranje te ontvangen.

12.30 uur
Vertrek van de KNRM reddingboot Beluga met aan boord de Prins van Oranje, Mendy van Veen, Boudewijn Revis en Kapitein Liekie

De KNRM reddingsboot Beluga zal onder begeleiding van de historisch verklede Scheveningse bevolking vertrekken vanaf het plein voor de Oude Kerk in de Keizerstraat met aan boord  Prins Willem van Oranje, directeur stadsdeelkantoor Scheveningen Mendy van Veen, wethouder stadsbeheer Boudewijn Revis en Kapitein Liekie, voor een tocht door de Keizerstraat naar het Prins Willemplein.

Terwijl de Prins van Oranje met zijn gevolg door de Keizerstraat op weg is naar het Prins Willemplein staat Jamal van Moby’s poffertjes zijn bakplaten op te warmen voor de poffertjes en is Chris van der Kooi op zijn mobiele Kaldi-espressobar  verse espresso en cappuccino aan het zetten. Ondertussen zorgen de Trefpuntzangers onder leiding van Ernst Fortunati vast voor de juiste stemming op het plein.

13.00 uur
Aankomst van Prins Willem van Oranje, Mendy van Veen, Boudewijn Revis en Kapitein Liekie op het Prins Willemplein.
Welkomstwoord door Jan Lautenbach, voorzitter van het WOS.
Jan geeft achtergrondinformatie over het hoe en waarom het Prins Willemplein is gerenoveerd in samenwerking met bewoners, Stadsdeelkantoor Scheveningen en het WOS.

Toelichting door Chris Staalman op het nieuwe onderschrift van de straatnaamborden.
Chris heeft ontdekt dat het onderschrift op de straatnaamborden van o.a. de Prins Willemstraat, Prins Willemplein en de Hoge Prins Willemstraat niet juist was. Op verzoek van Chris heeft het Haags Gemeente Archief onderzoek naar gedaan naar het onderschrift van de bestaande straatnamen. Het onderzoek heeft aangetoond dat het onderschrift onjuistheden bevat. (zie RIS document 260780 van 16 juli 2013).

Onthulling van een nieuw straatnaambord door de Prins van Oranje.
De Prins Willem van Oranje en wethouder stadsbeheer Boudewijn Revis zullen door middel van het verwijderen van een Oranje doek het nieuwe straatnaambord onthullen.

De wethouder zal de aanwezigen hierbij toespreken.

Angelique Schipper zal als kapitein Liekie 3 eigen liedjes ten gehore brengen.
Hierna zal zij de kinderen, die zich hebben ingeschreven voor de speurtocht bij de WOS kraam, meenemen op een speurtocht door Scheveningen.

Optreden van de Trefpuntzangers onder leiding van Ernst Fortunati.
De Trefpuntzangers is een zangkoor voor senioren dat op initiatief van Welzijn Scheveningen is opgericht.

Scheveningse verhaal over het Prins Willemplein door Aai Spaans.

Optreden  door de vrienden van Muzee met een historische Scheveningse klederdracht show onder leiding van Joop Alberti.

Uitnodiging door Marike Vermeulen van het Kalhuis voor een bezoek aan de rommelmarkt, de bezoekers kunnen onder het genot van een hapje ,drankje en vers gebakken vis genieten van  een muzikaal optreden van Take High Five onder leiding van Harry van den Berghe.

Afsluitend optreden Trefpuntzangers met meezingers uit de oude doos.
14.30 uur.
Het  programma op het Prins Willemplein is afgelopen en u wordt uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het Kalhuis in de Badhuisstraat 175.
De kinderspeurtocht door Scheveningen met Kapitein Liekie zal in het Kalhuis eindigen.
Het programma is een samenwerking van het Wijk Overleg Scheveningen-Dorp, het Kalhuis, KNRM, Muzee en Hoogvliet supermarkten.

Informatie over het programma:

Wijk Overleg Scheveningen-Dorp
Hans Grijzen; tel. 0612151222
Mail; hansgrijzen@xs4all.nl

Kalhuis
Locatie manager Marike Vermeulen
Badhuisstraat 177
2584 HH Scheveningen
Tel. 0703069900.
Mail; marike.vermeulen@welzijnscheveningen.nl