HET WERELDWONDER VAN SCHEVENINGEN

Scheveningseweg arie spaans14 juni TV UITZENDING door OMROEP WEST van

HET WERELDWONDER VAN SCHEVENINGEN

De zee-straet van ’s-Graven-hage op Schevening

Een film van Bob Entrop

Een visuele ontdekkingstocht over het wereldwonder van Scheveningen dat 350 jaar geleden door Constantijn Huygens is ontworpen. De Zaestraat, zoals hij toen nog heette, was de eerste klinkerweg in Nederland die kaarsrecht dwars door de duinen werd aangelegd van Den Haag op Scheveningen. Aan de hand van uniek historische beeldmateriaal en de verhalen van de mensen lopen heden en verleden soms naadloos in elkaar over. Een tramrit met lijn 8 uit 1926 en het lied : ‘de zomertram van scheveningen’ doen het verleden voor een stuk weer herleven. Na het zien van deze film zal iedereen met een ander gevoel over de Scheveningsweg rijden.

Met medewerking van Jozias van Aartsen, Paul van Vliet, Paul Gerretsen, Henk Grootveld, Steven van Hoogstraten, Arie Spaans, Hans Steijger, Meike van de Linde, Marguérite en Alle de Muinck Keizer, mevrouw Hattink en het Schevenings Vissers Vrouwenkoor.

Met financiële ondersteuning van de Rabobank, regio Den Haag, gemeente Den Haag en de HTM.

Deze film is de eerste uit een reeks films met als titel DE CANON VAN SCHEVENINGEN die ondersteund worden door een aanbevelingscomité bestaande uit: Paul van Vliet, Wim Deetman, Henk Grootveld, Henk Groen en John Sillevis.

 

Voor de juiste uitzendtijden:

http://www.omroepwest.nl/gids/tv/14-06-2015

WE LUIDEN DE NOODKLOK 

De CANON VAN SCHEVENINGEN bestaat uit:  100 JAAR DUINDORP (20’), SCHEVENINGEN VAN VISSERSDORP TOT BADPLAATS (60’) en 100 JAAR SLEEPHELLING (20’),

drie film die dit jaar nog gerealiseerd zouden moeten worden en ook gekoppeld zijn aan een tentoonstelling in MUZEE Scheveningen. Toen we aan de CANON eind vorig jaar begonnen hadden we de hoop dat er voldoende draagvlak en enthousiasme op Scheveningen zou zijn om deze films ook te financieren; het gaat tenslotte om het vastleggen van een belangrijk stuk erfgoed voor volgende generaties. Helaas is het ons tot nu toe nog niet gelukt voldoende financiën te vinden om deze drie films ook daadwerkelijk te maken.

De Rabobank, de gemeente Den Haag en het Comité 100 Jaar Duindorp hebben hun financiële steun toegezegd in de hoop dat anderen zullen volgen.

Dit is een oproep aan iedereen die Scheveningen een warm hart toedraagt om te helpen ons in contact te brengen met mogelijke financiers/ sponsors. Bedrijven kunnen als tegenprestatie een eigen DVD krijgen (deze film wordt u aangeboden door…) die ze aan hun relaties kunnen geven en alle films worden door Omroep West uitgezonden. (zie bijlage opzet CANON VAN SCHEVENINGEN)

 

Met vriendelijke groet,

Raoul de Zwart (producent) en Bob Entrop (regisseur)