Opbrengst Scheveningse Straattegel uitgereikt

Wie had gedacht dat de Scheveningse stoeptegel zo’n gewild object zou zijn. In een ongekend hoog tempo zijn er inmiddels 700 honderd stuks verkocht. Niet alleen worden ze in Scheveningen ingestraat, door heel Nederland liggen er nu te herinneren aan bijvoorbeeld de geboorteplaats.

Maar wat te doen met de opbrengst? Na diverse afwegingen zijn het Muzee en de voedselbank uitdeelpunt Scheveningen de gelukkigen. Vanmorgen om 11.00 uur in het WOS gebouw aan de Badhuisstraat vond de officiële overdracht plaats. Hoogvliet vertegenwoordigd door Riny Kouwer en het WOS door Hans Grijzen reikten de cheques uit aan Paul de Kievit van het Muzee en aan Vicky van Heijningen van de voedselbank. De ontvangers waren onder de indruk van het bedrag en zeiden toe dat het goed besteed zou worden.

IMG_5370

De stoeptegels zijn nu uitverkocht. Maar wie weet doet er zich in de toekomst weer een gelegenheid voor dat er weer kunnen worden gefabriceerd. Dan zullen er weer nieuwe kansen zijn.

am